WCAG: Web voor iedereen

Sinds 22 december 2016 is de Europese richtlijn inzake toegankelijkheid van overheidswebsites en mobiele applicaties van kracht. Meer informatie over het wettelijk kader vind je terug op de pagina wettelijk kader webtoegankelijkheid. Op vlaanderen.be kan je nalezen wat webtoegankelijkheid in de praktijk juist betekent.

Ons team van experten bouwt jouw website geheel volgens de Europese richtlijnen inzake webtoegankelijkheid. Onze code voldoet aan alle richtlijnen WCAG 2.0 niveau AA voor een toegankelijke site.

LCP draagt digitale toegankelijkheid hoog in het vaandel

Daarnaast ondersteunen we webredacteurs ook bij het creëren van content die voor zo veel mogelijk burgers toegankelijk is. We geven hen essentiële do’s and don’ts mee in de opleidingen, maar een externe opleiding door specialisten kan een meerwaarde zijn. Een interessant aanbod vind je op de website Diversiteitsbeleid van de Vlaamse overheid.

LCP biedt ook een screeningstool aan (optioneel) dat de inhoud van jouw website periodiek gaat screenen op fouten tegen de toegankelijkheidsrichtlijnen.