Matomo als GDPR-proof alternatief voor Google Analytics

Privacytoezichthouders van verschillende Europese landen trekken aan de alarmbel: het gebruik van Google Analytics is in strijd met de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Dat data van Europese websitebezoekers naar de VS worden gestuurd, is problematisch.

Het gebruik van Google Analytics is in strijd met de AVG 

Of er een verbod komt, is nog niet zeker. Maar we informeren jullie graag al over een alternatief platform om bezoekersstatistieken van jouw website bij te houden: Matomo.

LCP nam een Premium licentie op Matomo, zodat klanten hierop kunnen intekenen. Gegevens van jouw bezoekers worden gehost bij jouw website, op onze eigen servers in Oostkamp. Dat is conform de AVG. Enkel jij krijgt zicht op de statistieken, die niet gedeeld worden met derde partijen (zoals bijv. Google).

Bovendien is Matomo volledig geanonimiseerd, meer dan Google Analytics. Daarom mogen we de tracking code ook laden zonder cookie consent. Je websitestatistieken worden terug compleet.

Je websitestatistieken worden terug compleet

Het platform is erg gebruiksvriendelijk. Matomo biedt je bovendien inzicht in dezelfde statistieken als Google Analytics: bezoekers, gedrag, herkomst en doelen. “Matomo ziet er echt wel goed uit, de user interface is erg vergelijkbaar met die van Google Analytics”, volgens Stad Oostende, die via LCP met Matomo aan de slag ging.

Meer info en prijzen? Neem contact op!