Basisscholen Mol

1 template, 7 websites voor Molse scholen en kinderopvang

Samengevat

(klant) Mol Scholen
(categorie) Academie / School
(jaar) 2023

Zeven verschillende basissscholen en één kinderdagverblijf in Mol wilden samen websites laten ontwikkelen die qua opbouw nauw bij elkaar aansluiten, maar zich met de huisstijl toch konden onderscheiden. 

Er werd gekozen voor één back-office met zeven portalen. Dankzij ons uitgekiend rechtensysteem ziet elke redacteur slechts de content die hij of zij moet beheren. 

(33 projecten van type Academie / School over heel Vlaanderen)
  • Mol Scholen
  • Onze online projecten

Header

Qua design werd gekozen voor een uitnodigende header met het logo, een slogan en aantrekkelijke foto. Dankzij duidelijke navigatie kan de bezoeker de school ontdekken, of doorklikken naar externe platformen zoals Bingel of Smartschool.

Er werd heel goed geluisterd naar onze wensen, en we kregen advies over hoe we bepaalde zaken best aanpakken.
Frauke Delchambre,Directeur kinderdagverblijf Molleke

Opleiding

Je merkt de eenheid doorheen de websites, maar elke school heeft binnen het CMS ook de mogelijkheid om eigen accenten te leggen. 

De communicatiedienst van gemeente Mol coördineerde dit project voor de scholen. Zij kozen ook voor het “train-the-trainer”-principe. LCP leidde de communicatiemederker op, die op haar beurt de scholen opleidt.

Lees meer over onze aanpak.

Het CMS is heel gebruiksvriendelijk. Ik krijg vandaag nog zelden vragen van redacteurs.
Astrid Vrolix,Deskundige communicatie Mol
Ik vond snel mijn weg in het CMS.
Frauke Delchambre,Directeur kinderdagverblijf Molleke

E-loket

Kinderdagverblijf Molleke biedt ook een digitaal loket aan, voor het digitaliseren van formulieren voor o.a. solliciteren, wijzigen van een opvangplan of inschrijven voor infomomenten.

Lees meer over onze oplossingen.

Het e-loket vind ik fantastisch, en gebruiken we zowel extern als intern. We kunnen snel een bevraging opstellen en verwerken, en het ziet er goed uit.
Frauke Delchambre,Directeur kinderdagverblijf Molleke