Gemeente Temse

Gekleurde iconen brengen alle deelsites tot leven

Samengevat

(klant) Gemeente Temse
(categorie) Lokaal bestuur
(jaar) 2023

Een performante, user centered website in de nieuwe huisstijl, daar was Temse naar op zoek. Naast de gemeentelijke website, werden ook websites voor het cultuurcentrum, de welzijnsvereniging Sleutelzorg en de jeugddienst ontwikkeld.

(154 projecten van type Lokaal bestuur over heel Vlaanderen)

Uitgebreid

Een beroep kunnen doen op strategisch advies en intensieve projectbegeleiding was essentieel voor de klant. Binnen het CMS moesten integraties en koppelingen mogelijk zijn.

De communicatie-antennes van verschillende diensten moesten specifieke rollen en rechten kunnen krijgen, en content op verschillende statussen kunnen voorbereiden.

Design

Tijdens verschillende sessies met de klant werden de structuur en de toptaken van de verschillende websites bepaald. Samen met de nieuwe huisstijl vormen ze de basis voor de designfase. 

De typerende iconen kunnen door de klant in diverse kleuren (temse.be) en patronen (cultuurcentrumtemse.be) toegepast worden. Op de deelwebsite Jeugd (opgroeienintemse.be) kunnen zelfs meerkleurige iconen geplaatst worden.

De uitdaging was om de huisstijl op alle deelwebsites door te trekken, en toch een eigenheid te creëren.
Tom Vanderriest,Designer

Resultaat

LCP organiseerde heel wat opleidingsmomenten. Algemeen voor de administrators van de gemeentelijke en deelwebsites, maar ook heel specifiek voor de productverantwoordelijken binnen de verschillende thema’s die de navigatie op de website bouwen. 

We haalden de beoogde resultaten. De verschillende websites zien er aantrekkelijk uit, zijn performant én makkelijk te beheren.